keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Karsea kaivoslaki pitää korjata!





" On Suomi köyhä, siksi jää" totesi runoilija jo ajatuksissaan. Varsinainen tulevaisuuden torppaaja:), mutta sanat jäivät kansallislauluumme.  Ehkäpä sanat ovat muuttaneet suomalaista geeniperimää, ainakin jos ajattelee kaivoslakia, joka on jo lahjoittanut Tanskan kokoisen maa-alueen ulkomaisille valtauksille.

Mineraalivarojen arvonmuodostus  elää voimakasta murrosta. Teollisuus hamuaa uusia raaka-aineita ja malmeja, joita ei aiemmin edes osattu etsiä. Monet elektroniikkateollisuuden mineraalit ovat jo kiinalaisten peukalon alla ja osa käynnissä olevaa kauppasotaa. Teknologia uudistaa mineraalien ja muiden raaka-aineiden arvoa nopeasti; lainmuutoksella on siis kiire!

Emme voi tietää, mitä arvokasta löytyy näistä uusista näkökulmista Suomen maaperästä. On sinisilmäistä lahjoittaa lain voimalla tulevaisuus pois omasta päätöksenteostamme lähes ilmaiseksi. Nyt pitäisi äkkiä muuttaa kaivoslakia itsekkäämmäksi eikä vain tukea Pohjois- Suomen työllisyyttä, kuten Soinivaara blogissaan osuvasti toteaa- kannattaa lukea!

Geologinen  on raportissaan keväältä 2013  todennut:
" Metalleja ja mineraaleja tarvitaan enenevässä määrin, mutta EU:n riippuvuus tuonnista tuskin tulee häviämään lähivuosina. Kaivosteollisuusmaana Suomen tilanne raaka-aineiden saannin suhteen on keskimäärin parempi, kuin monien muiden Euroopan maiden, mutta teollisuuden kannalta on tärkeää selvittää, miten paljon potentiaalia kallioperässämme on kriittisten raaka-aineiden esiintymiselle. Useilla kriittisillä metalleilla ja mineraaleilla on tämänhetkisen tiedon perusteella hyvä esiintymispotentiaali Suomen ja Fennoskandian kallioperässä. Euroopan komissio päivittää kriittisten metallien ja mineraalien listaa jälleen vuoden 2013 aikana, jolloin on luultavaa, että listalle nousee lisää raaka-aineita."

Nykyisellä lainsäädännöllä saatamme nukkua onnemme ohi ja vieras ryöstää taas kertaalleen Sammon vaikuttaen lastemme ja lastenlastemme tulevaisuuteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poistan asiayhteyteen kuulumattomat kommentit, jolleivat ne mielestäni tue omien arvojeni mukaista toimintaa:)