lauantai 10. elokuuta 2013

Hieno pieni uutinen

Tämän päivän Hesarissa pieni teknologiaan liittyvä uutinen.  Kiosked on yritys, joka vuonna 2010 näki verkossa tapahtuvan markkinoinnin uudella tavalla ja kehitti ohjelmiston, millä mikä tahansa sisältö muodossa kuva tai video voidaan katsojan  omasta tahdosta muuttaa markkinoinniksi, myynniksi, kaupaksi. Eli jos vaikkapa tässä yhteydessä kertoisin otteen romaanistani sen kansikuvalla, niin lukija voi samalla kuvaa klikaten siirtyä kirjakauppaan ostoksille. Onhan se nytkin mahdollista, mutta silloin on vaivauduttava erillisen markkinointilinkin äärelle ja nähtävä vaivaa ja käytettävä ylimääräistä aikaa, jolloin ostaminen on hankalaa.
Koska merkittävät asiakkaat ovat globaaleja, suuria brandiyrityksiä, niin on luonnollista, että onnistumisen edellytyksenä on yriyksen oman toiminnan aito kansainvälisyys. Kiosked on ehtinyt laajentaa toimintansa jo alkuun kaikille mantereille, 60 työntekijää edustaa lehtitiedon mukaan 23 kansallisuutta. 
Tämänkaltaiset innovaatiot eivät ole ainutlaatuisia ja monet yritykset tekevät samankaltaisia asioita. Oleellista menestyksessä on nähdä oikein globaali pelikenttä ja liikkua sillä nopeasti. Suomessa on vahvuutta oivaltaa näitä teknologiakehityksen suomia mahdollisuuksia ja ratkaista uusia tarpeita. Haasteena on ollut hoitaa yrityksen kasvu, rahoitus ja menestys kovassa kansainvälisessä rutistuksessa. 
Onneksi onnistumisia on tullut, uusimmat pelien maailmasta. 
Olisiko aika ryhtyä monistamaan onnistumisia ja uskomaan tämänkaltaisten lähestymistapojen olevan niitä Suomen uusia kasvumahdollisuuksia? Lopetettaisiin vanhoista raunioista kiinnipitäminen ja kohdistettaisiin pääomia ja osaamista uudentyyppisiin toimintamalleihin. Uskallettaisiin myös itse rikastua, eikä lahjoitettaisi hyviä businesalkuja kansainvälisille pääomasijoittajille.


Peukut pystyyn onnistumiselle! Hieno alku!

1 kommentti:

  1. Kävin Australiassa pitämässä keynote-esityksen LeadIT 2013 konferenssissa. Pidin sen poikani startupin t-paita päällä ja muuta ihminen tunnisti tuotteen.

    Oli myös hauska havaita kuinka monta FB ja Twitter kaveria sieltä löytyi. Maailma pienenee.

    VastaaPoista

Poistan asiayhteyteen kuulumattomat kommentit, jolleivat ne mielestäni tue omien arvojeni mukaista toimintaa:)